recepten

links

hapjes
voorgerechten

hapjes

worstenbrood

ingredienten

bereiding

  1. verwarm de oven voor op 170 graden. als je oven niet die stand heeft, dan op 160 graden
  2. rol het bladerdeeg uit en snij het in vier.
  3. verdeel het gehakt ook in vier, kruid met peper en maak er worstjes van.
  4. rol de worstjes los in het bladerdeeg en plak dicht met eigeel
  5. bak de broodjes 10 minuten in de oven, daarna nog 5 minuten op 180 graden.
variant op het recept van SOS Piet

roerei met kruiden

ingredienten

bereiding

  1. doe de eieren in een kom en breek de eierdooiers met een handklopper
  2. smelt een klonje boter in een pan
  3. roer de kruiden lichtjes door de eieren
  4. de boter is nog niet helemaal gesmolten al je het ei erbij doet
  5. klop met de handklopper verder totdat al het sap weg is.
  6. warm serveren
filmje van dit recept

broodje ei

ingredienten

bereiding

  1. klop de eieren met de kruiden goed
  2. laat een beetje olie opwarmen in een koekenpan
  3. giet det ei in de pan en laat bakken tot de bovenkant is gestolt
  4. draai om en laat 2 minuten verder bakken
  5. deel de omelet door 2 en leg elke helft tussen 2 boterhammen
  6. laat 2 minuten afkoelen voor serveren
filmje van dit recept

voorgerechten

gemixte soep

ingredienten

bereiding

  1. maak de groente schoon en snij ze in kleine stukjes
  2. warm een beetje vetstof op in een grote pan
  3. doe de groente erin en roer tot het sist
  4. laat de groente koken in water tot ze gaar zijn en kruid de soep
  5. mix de soep en doe er eventueel stukjes in

gekruide courgette (zomer)

ingredienten

bereiding

  1. snij de ui fijn en de courgette grof
  2. warm een beetje vetstof op en doe de groente erin
  3. kruid als de ui glazig is
  4. laat afkoelen

kipfilet

ingredienten

bereiding

  1. warm de vetstof even op
  2. leg de kipfilet met de glatte kant omlaag in de pan
  3. zet er een deksel op als de onderkant wit is
  4. laat 7 min. bakken half vuur
  5. doe er peper, zout en kippenboullion op en draai op.
  6. doe er peper, zout en kippenboullion op en ook een deksel
  7. laat 5 min.verder bakken, draai om en herhaal 1 keer
  8. haal de kipfilet uit de pan en doe de rest van de ingredienten erin
  9. roer het aanbaksel los

pasta (primo of tussengerecht)

bolengasesausbasis (herfst)

ingredienten

bereiding

  1. snijd alle goete fijn
  2. warm een beetje vetstof op in een grote pan
  3. bak het gehakt op
  4. als het bijna gaar is, doe je de ui erbij
  5. als het gehakt gaar is, doe je de wortel erbij
  6. als de ui glasig is, doe je de courgette erbij
  7. als het hard sist, doe je de pasatta en de kruiden erbij
  8. laat 30 minuten pruttelen en doe er eventueel rode wijn bij
  9. laat nog 30 minuten pruttelen

pasta al dente

ingredienten

bereiding

  1. kook een pan met water en een heel klein beetje zout
  2. koe de pasta erin, maar haal 1/10 van de kooktijd af
  3. na de kooktijd neem je een kopje kookvocht en giet je af
  4. roer de pasta direct door de saus en eventueel ook een beetje kookvocht
  5. serveer met eventuele versieringen zoals kaas

spagetti bolengaise

ingredienten

bereiding

  1. laat de bolengasesausbasis een half uur pruttelen terwijl je de pasta al dente maakt

lasange

ingredienten

bereiding

  1. doe een laagje olijfolie in een ovenschotel
  2. doe daarop een laag bolengasesausbasis
  3. doe daarop een laag lasangevellen
  4. herhaal stap 2 en 3 tot de ovenschotel bijna vol zit. eindig met een laagje saus
  5. leg er nog een laag kaas op
  6. bak 30 min. in de oven op 180 graden

spagetti/penne met knoflooksaus (zomer)

ingredienten

bereiding

  1. snij de wortel. heb je geen wortel, sla dan deze stap over
  2. als je een wortel hebt, kan je er ook een fijngesneden ajuitje bij doen
  3. bak de knoflook lichtbruin en doe de eventuele groenten erbij
  4. laat nog even verder bakken. doe de tomaten, peper en zout erbij
  5. stamp flink met een stamper
  6. laat een uur pruttelen
  7. kook de pasta al dente
  8. versier het bord met kaas en basillicum

tips voor gangenmenu

in de herfst kan dit goed als tussengerecht en als hoofdgerecht de witte kool stoofpot. als voorgerecht neem je soep, en als nagerecht rijstpap

groente met vlees

witte kool stoofpot (winter)

ingredienten

bereiding

zie koken met irsu op youtube

toetjes

rijstpap

ingredienten